Volledig scherm
Eigenaarsechtpaar Caroline Neijs en Rik Steijn van Stal Mansour. © Gerard Burgers

Zieke paarden in Arnhemse Stal Mansour hebben droes

ARNHEM - De zieke paarden van manege Stal Mansour in Arnhem hebben droes. Dat hebben dierenartsen inmiddels vastgesteld. Droes is een zeer besmettelijke infectieziekte, veroorzaakt door de bacterie 'streptococcus equi'. De bacterie zorgt voor ontsteking in de luchtwegen. 

De paarden krijgen abcessen in de lymfeklieren, die zorgen voor irritatie en benauwdheid. Pas als de abcessen doorbreken kan het herstel van de paarden beginnen, aldus eigenaar Rik Steijn van Stal Mansour.

,,Inmiddels is dat het geval bij enkele paarden. Bij sommige dieren daalt de temperatuur. Ik schat in dat deze dieren nog tien dagen nodig hebben om te herstellen’’, zegt Steijn.

Verkoudheid

De eigenaren van Stal Mansour ontdekte anderhalve week geleden dat enkele paarden ziekteverschijnselen kregen. Aanvankelijk leek het op verkoudheid, maar dagen later kregen de paarden bulten in hun hals, groter dan tennisballen. Vorige week gingen Steijn en zijn vrouw Caroline Neijs nog uit van een combinatie van griep of verkoudheid en droes, maar inmiddels is staat vast dat het om droes gaat. 

Twaalf van de vijftig paarden bleven aanvankelijk gezond. Hiervan hebben enkele paarden de ziekte alsnog gekregen. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.