Volledig scherm
© Thinkstock

Ziekenhuis Arnhem zegt alle operaties af vanwege grote stroomstoring

UpdateARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gaat maandagmiddag alle poliklinische afspraken met patiënten en alle geplande operaties afzeggen. Door de stroomstoring die Arnhem tot drie keer toe trof, kunnen de medewerkers niet in de patiëntendossiers.

Omdat de stroom tot drie keer toe uitviel, ligt het netwerk van het ziekenhuis eruit en is het telefonisch ook niet bereikbaar. Het afzeggen van de afspraken in de poli of de operatiekamers wordt met de mobiele telefoon gedaan.

Verwijzing naar andere ziekenhuizen

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis kan het nog wel een à twee uur duren vooraleer het netwerk weer in de lucht is. Om uit te sluiten dat mensen voor niets op hun afspraak komen omdat de dokter niet bij hun gegevens kan, is besloten de afspraken af te blazen.

Alle spoedpatiënten worden voorlopig naar andere ziekenhuizen verwezen. De zorg voor in het ziekenhuis opgenomen patiënten gaat gewoon door. Voor zo ver daar sprake van is, wordt alle verslaglegging met de hand bijgehouden en later in de computer ingevoerd.

Om 16.00 uur meldt Rijnstate de oplossing voor de storing waarschijnlijk te hebben gevonden. 'We zijn nu aan het testen of alles weer werkt. We verwachten dat morgen alle afspraken en operaties weer gewoon doorgaan'. 

Bovenverdiepingen HAN afgesloten

Rijnstate is niet de enige grote organisatie die veel last heeft van de stroomstoring. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) laat weten dat bij alle schoolgebouwen in Arnhem de verdiepingen één en hoger per direct zijn ontruimd. Een woordvoerder van de HAN zegt dat alle studenten naar huis mogen.

Om 16.00 uur meldt de HAN dat studenten weer welkom zijn in alle gebouwen. Alle avondlessen gaan gewoon door. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.