Een van de nieuwe zalen in Museum Arnhem aan de Utrechtseweg. Dat kreeg na de opening in mei circa 35.000 bezoekers over de vloer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de nieuwe zalen in Museum Arnhem aan de Utrechtseweg. Dat kreeg na de opening in mei circa 35.000 bezoekers over de vloer. © Rolf Hensel

Zo’n 35.000 bezoekers voor Museum Arnhem in eerste drie maanden na heropening: ‘Het bruist en dat is fijn’

ARNHEM - Museum Arnhem heeft in de eerste drie maanden na de heropening op vrijdag 13 mei zo’n 35.000 betalende bezoekers geteld. Daar is het museum meer dan tevreden over. ,,Dit is een heel mooi scenario.”

1 reactie

 • Fred Schuit

  1 maand geleden
  Het lijkt wel of daar het management met van alles en nog wat bezig is, behalve het museum draaiende te houden. Om de haverklap zijn horeca, beeldentuin en overige faciliteiten om onverklaarbare reden gesloten. Je ziet dat wel vaker bij Arnhemse culturele instellingen: ontvangen subsidie, draaien voor een deel op vrijwilligers, maar worden geleid door managers met diverse nevenbaantjes waardoor ze niet toekomen aan het werk waarvoor ze betaald krijgen. Vaak huren ze dan peperdure zzp'ers in.
 1. Het kostte vier jaar en 23 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: ‘Museum Arnhem is wakker gekust’
  Play
  PREMIUM
  met video

  Het kostte vier jaar en 23 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: ‘Museum Arnhem is wakker gekust’

  ARNHEM - De deuren van Museum Arnhem zaten ruim vier jaar op slot. Nu hangt er een compleet nieuwe vleugel 15 meter over de stuwwal en is de centrale koepel uit 1872 omgetoverd tot een grand café. Open voor iedereen, ook zonder kaartje, net als de beeldentuin. Maar daarmee is het museum er niet: ,,Het gebouw gaat een jaar lang publiek trekken, daarna moeten we het vast zien te houden.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem