Bezoekers leven zich uit tijdens de ‘Rainbow Rave’ van DJ Paul Elstak op het Stadsblokken-terrein in Arnhem-Zuid. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers leven zich uit tijdens de ‘Rainbow Rave’ van DJ Paul Elstak op het Stadsblokken-terrein in Arnhem-Zuid. Foto ter illustratie. © David van Haren

Zonder oorverdovende happy hardcoremarathon zijn we reddeloos verloren

Column OnderlangsKom niet aan de volumeknop. Dat ligt bij festivalorganisatoren heel gevoelig. De muziek moet hard staan. Deze zomer werd met Paul Elstaks ‘Rainbow Rave’ op Stadsblokken de uiterste grens van wat een mens verdragen kan bereikt.

6 reacties

 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  De festivalorganisatoren nemen hun verantwoordelijkheid niet. De politiek doet dat ook niet. Zij kunnen het aantal decibellen verlagen.
 • Jack Hendriks

  4 weken geleden
  Willens en wetens wordt er door de festivalorganisatie met het gehoor van het jonge publiek gespeeld. De Overheid moet hier ingrijpen. Zoals Hans Blok beschreven heeft, kan dit later grote gevolgen hebben.
 • Wil Hieltjes

  4 weken geleden
  Het was gewoon belachelijk hard, dit festival. Woon vlakbij het terrein, en van andere feesten 100x minder last qua geluid. De godganse dag dreunende bassen, in combinatie met een mc die door een microfoon aan het schreeuwen was. Om gillend gek van te worden. Gelukkig ga ik verhuizen, en zal er geen last meer van hebben. Twaalf uur in de takkeherrie is echt teveel.
 • Hans Blok

  1 maand geleden
  En daarna, gehoorschade en niet meer kunnen werken of leren. Dan ook geen uitkering geven.
 • joan sas

  1 maand geleden
  We gaan zeker ook verkeersregels afschaffen. Voetgangers en fietsers moeten dan vluchten voor auto's die hen proberen aan te rijden voor de 'fun' als een soort jagers. Dan gaan zij ook weer uitlaatdempers gebruiken zodat je ze niet hoort aankomen. De omgekeerde wereld ook daar. De overheid is er niet om mensen te beschermen; want er zijn er teveel en dat geeft problemen. Wat een onzin. Ik blijf al tientallen jaren weg bij evenementen met gevaarlijke herrie en hoor nog ijsvogels en krekels

In samenwerking met indebuurt Arnhem