Zoom wil heldere keuze Renkum voor Westerbouwing

OOSTERBEEK - Renkum moet een duidelijke en principiële keuze maken voor een centrum van Landschap, Kunst en Cultuur op de Westerbouwing onder de naam Zoom.  Een brief van die strekking is door Ruud-Jan Kokke, de voorzitter van de initiatiefgroep achter Zoom, naar de gemeente gestuurd.

Een keuze voor Zoom zou volgens Kokke ook betekenen dat de gemeente Renkum structureel aan de komst van een centrum van Landschap, Kunst en Cultuur moet meebetalen. 

Voorwaarde

Renkum affichieert zichzelf sinds 2012 nadrukkelijk als stuwwallandschap en kunstenaarsdorp en wil die waarden breder uitmeten in een centrum voor landschap, kunst en cultuur. Volgens Kokke kan het niet bij woorden blijven.

Een structurele bijdrage van de gemeente is volgens hem een voorwaarde voor andere financiers om in te stappen. Ook een tweede initiatief, door een andere partij, om op Mariëndaal een soortgelijk centrum te beginnen werkt volgens Kokke contraproductief omdat beide partijen in dezelfde vijver vissen.

Samenwerken

Dat laatste was ook al tot de gemeenteraad doorgedrongen, die wethouder Heinrich opdroeg om te proberen beide partijen samen te laten werken. Dat heeft tot nu toe geen succes opgeleverd. Voor Kokke reden om de gemeente nu om een duidelijke keuze en steun te vragen.

De brief was voor D66 al aanleiding om met een hele serie vragen aan wethouder Heinrich te komen. Zo wil de partij weten wat Heinrich heeft gedaan om de partijen samen te brengen, maar ook welke keuzemogelijkheden Heinrich aan de raad denkt voor te leggen. Ook wil D66 weten welke rol Heinrich voor de gemeente zelf ziet weggelegd.

Volledig scherm
Een groep investeerders en kunstenaars heeft een plan opgevat voor een regionaal museum en trefcentrum op toplocatie Westerbouwing in Oosterbeek. © MarinaPopova
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.