Volledig scherm
De Vliert, de thuishaven van FC Den Bosch. © Kay int Veen

Zoon van Jordania (24) wil FC Den Bosch kopen

UpdateDEN BOSCH/NIJMEGEN - Betaald voetbalclub FC Den Bosch staat op het punt verkocht te worden. Volgens meerdere betrouwbare bronnen wordt de club verkocht aan Georgiër Giorgi Jordania. Dat is de zoon van Merab Jordania, de voormalig eigenaar van Vitesse. Eerder meldden wij dat het zou gaan om de 21-jarige Levan, de jongste zoon van Jordania, maar dat klopt niet.

Woordvoerder van de familie ontkent
Volgens een woordvoerder/vriend van de familie, die zijn naam niet wil geven, heeft Giorgi aan zijn vader verteld dat hij misschien een club in Nederland wil kopen. ,,Ze zijn nu aan het window-shoppen, maar er zijn nog geen concrete gesprekken geweest met clubs. Niet met Roda, en niet met FC Den Bosch’’, zegt hij in een telefoongesprek met De Gelderlander. Ook geeft hij aan dat jongste zoon Levan, die eerder werd genoemd als koper, totaal niet bezig is met het kopen van een club, maar dat hij zich concentreert op zijn voetbalcarrière. Momenteel traint hij mee met FC Eindhoven. ,,Hij hoopt op die manier weer in beeld te komen van een club.’’ Toch zijn er meerdere bronnen rondom FC Den Bosch, die ook hun naam niet kenbaar willen maken, die zeggen dat het wel degelijk om Giorgi Jordania zou gaan.

De acht aandeelhouders van de eerstedivisionist hebben dinsdagavond de voorwaarden voor een verkoop op papier gezet. 

Algemeen directeur Paul van der Kraan bevestigt dat de club met mogelijke kopers in gesprek is en dat de aandeelhouders de voorwaarden voor een ‘mogelijke verkoop’ op papier gezet hebben. ,,Ik ga niet in op namen. En er is nog geen enkel akkoord’’, aldus Van der Kraan gisteravond desgevraagd.

Van der Kraan kent Jordania senior uit zijn Vitesse-tijd. De Georgiër moest na drie jaar met veel trammelant uit Arnhem vertrekken. In een interview in het weekblad Voetbal International in februari van dit jaar meldde Jordania al dat zijn zoon een club in Nederland wilde kopen.

Te koop voor 2,5 miljoen

Voor een nog te publiceren interview in het Brabants Dagblad verklaarden FC-voorzitter Jan-Hein Schouten en Van der Kraan dat de club voor zo’n, 2,5 miljoen euro te koop is. Schouten: ,,We maken duidelijk in de wereld van potentiële kopers dat de club uiteindelijk gebaat is bij een partij die duurzaam de club verder wil brengen en daarvoor financiële middelen en ruimte geeft. Dat is niet meer dan logisch. Dat gaat bij elke club in de eerste divisie gebeuren. We kunnen het allemaal wel heel romantiseren, maar de werkelijkheid is dat het niet anders kan. Over tien jaar is elke club in de eerste divisie privaat-eigendom.’’

Uit de jaarcijfers van het seizoen 2016-2017 bleek dat de club een tekort had van 900.000 euro. Van der Kraan heeft net een reorganisatie achter de rug, waarbij onder andere Wiljan Vloet als hoofd jeugdopleidingen vertrok. Volgens Van der Kraan is door de reorganisatie ongeveer 600.000 euro bezuinigd. Het tekort van vorig seizoen en het te verwachten tekort van enkele tonnen tijdens het nog lopende seizoen wordt deels opgevangen door de uitgifte van nieuwe aandelen, voor zo’n 1,5 miljoen euro in totaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.