Insula Dei in Arnhem.
Volledig scherm
Insula Dei in Arnhem. © Rolf Hensel

Zorg bij Insula Dei nog steeds niet op orde: drie afdelingshoofden op straat gezet

ARNHEM - Het gaat nog steeds niet goed met zorgcentrum Insula Dei Huize Kohlmann. De raad van bestuur heeft ingrijpende maatregelen getroffen. Interim bestuurder Karel Verweij van zorgcentrum Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem heeft drie afdelingshoofden van de sector zorg met onmiddellijke ingang op straat gezet. 

19 reacties

 • Zwaluwstaart

  4 jaar geleden
  Een bestuurder van een verpleeghuis die de verpleegkundig afdelingshoofden de schuld van de slechte verpleegkwaliteit geeft. dan weten we genoeg. Dit hebben we ook jarenlang bij Innoforte gezien, pas toen er een andere bestuurder werd aangesteld en er budget voor werd uitgetrokken veranderden er daar dingen. Die Bestuurder weet ook wel dat de Normen Verantwoorde Zorg te voet komen en te paard vertrekken en dat het jaren duurt voor die boel weer op orde is. Het blijven ontslaan van afdelingshoofden is een verkeerde en dramatische keuze. Insula Dei is een etterende wond waar het mes diep in moet
 • WillemII

  4 jaar geleden
  Vertel.
 • ber

  4 jaar geleden
  Moet je daar een dossier voor aanleggen, dat is bedroevend, we praten hier over mensen, niet over koeien......
 • Tilstra

  4 jaar geleden
  Betrokken bestuurder Verweij meende wel vaker een organisatie financieel gezond te kunnen maken met tamelijk drastische maatregelen. Het succes bleef, zoals ik las, doorgaans uit voor de organisatie en haar medewerkers maar betrokkene verdiende er goed aan en vertrok dan naar zijn volgende klus. Ik ken de situatie niet precies maar zie wel een patroon, cashen voor interimmanagement wat niet of onvoldoende werkt, om vervolgens anderen hiervoor verantwoordelijk te houden. Dit nu maakt de huidige gezondheidszorg tot een zieke bedrijfstak zonder uitzicht op herstel.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ook bij ons is veel personeelstekort,geen nivo 3vig meer te krijgen zelfs niet bij het uitzendburo..ik vind dat de veiligheid gewaarborgd moet zijn en de mensen niet te kort komen.Hoeveel bewoners wonen daar dan? Ik schrik van 4 managers.Dat kost geld en is dat nietanders op te lossen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.