De Jansbeek, met zwemmers.
Volledig scherm
De Jansbeek, met zwemmers. © Erik Wiessenberg

Zwemmers nemen nieuwjaarsduik in Jansbeek Arnhem

ARNHEM - Geen auto's maar mensen in de Jansbeek in Arnhem. Op nieuwjaarsdag zwommen enkele Arnhemmers door het centrum van de stad. Een alternatieve nieuwjaarsduik, of zo.

Een lid van Bewonersgroep Arnhems Hart, die de beek schoonhouden, keek vanochtend vreemd op. ,,Ik kwam de roosters schoonmaken en zag twee mensen voorbij zwemmen. Misschien waren ze op weg naar de nieuwjaarsdijk in de Rijkerswoerdse Plassen?’’

Geheel ongevaarlijk is het niet, zwemmen in de Jansbeek, denkt Erik Wiessenberg van Arnhems Hart. ,,Mensen gooien er van alles in. Glaswerk bijvoorbeeld.’’

De Jansbeek is een historische beek waaraan Arnhem zijn oorsprong heeft te danken. In de negentiende eeuw werd de beek gedempt en buiten de stad geleid. Sinds eind vorig jaar is het water over een lengte van 800 meter weer zichtbaar in de binnenstad. Automobilisten moeten er nog aan wennen; er raakt regelmatig een auto te water.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.