Zwijnen kruipen onder hek door bij de Pinkenberg, dus er komt een raster bij

VELP - Rondom het Velpse Openluchttheater en het aangrenzende sportcomplex de Pinkenberg wordt een zwijnenkerend raster geplaatst. De gemeente Rheden trekt er 30.000 euro voor uit. De zwijnen zorgen voor overlast op beide terreinen en in de aangrenzende woonbuurt.

Rondom theater en sportpark staat al wel een hek, maar dat is niet gemaakt voor het weren van zwijnen, maar voor het buitenhouden van niet-betalende bezoekers. 

Het functioneerde tot op heden ook goed tegen zwijnen. Maar de dieren zijn de laatste jaren op zoek naar nieuwe voedselgebieden. De populatie is immers fors gegroeid en in het bos is te weinig eten voor ieder. 

Risico

De zwijnen hebben inmiddels geleerd om onder het hek door te kruipen. Vanaf de sportvelden kunnen ze de wijken in. Ze veroorzaken schade en vormen een risico voor de verkeersveiligheid. Particulieren kunnen die schade op niemand verhalen, want zwijnen zijn niemands eigendom. De situatie is inmiddels onhoudbaar voor de sporters, de sportvelden, de buurtbewoners en de dieren. 

Volledig scherm
Wilde zwijnen op de Veluwe. © Corrie Bekkers-de Vries
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.