Wethouders Noël Vergunst (links, Nijmegen) en Hans de Vroome (Arnhem), schudden in Elst de hand in Elst na het planten van een appelboom.
Volledig scherm
Wethouders Noël Vergunst (links, Nijmegen) en Hans de Vroome (Arnhem), schudden in Elst de hand in Elst na het planten van een appelboom. © Gerard Verschooten

025: Arnhem en Nijmegen
samen één stad, voor cultuur

ELST/ ARNHEM/ NIJMEGEN - Arnhem en Nijmegen gaan samen projecten ontwikkelen, met het doel zich op het vlak van cultuur meer als één regio te presenteren. Zo willen ze een cultureel broeikasfestival creëren in Park Lingezegen bij Elst, waar de culturele voorhoede uit de twee steden samenwerkt aan vernieuwing en z’n visitekaartje afgeeft.

11 reacties

 • I B

  4 jaar geleden
  Doortrekking van de A73 naar de A15 was ooit het idee, gedachte maar nooit gebeurt omdat tussen de Waal en A15 een natuurgebied zit. 
 • Theo

  4 jaar geleden
  ANED mag best WANED heten (W voor Wageningen of Wijchen). Punt is dat de stadsregio zelf 735.000 inwoners heeft-Ede/Wageningen tegen de 150.000, Doetinchem zo'n 60.000 maar qua samenhang van planning langs elkaar heen gewerkt wordt. De A30 of A73 doortrekken naar de A15 is-eindelijk-op grotere schaal mobiliteit aanpakken.  Moet dit landelijk opgelegd gaan worden omdat gemeenten en provincie niet verder kijken dan de eigen neus ?
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Hoort Wageningen ook niet in dat rijtje? En Apeldoorn? Voor de rest ben ik het met je eens.
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Een ZZP-er die in de culturele sector werkt? Ken er een hoop. Want na de bezuinigingen van Rutte 1 zijn er nog maar weinig culturele instellingen die nog allround personeel in dienst kunnen nemen. Een hoop mensen zoals technici zijn de deur uit gezet en worden nu als ZZP-er op projectbasis ingehuurd. 
 • Theo

  4 jaar geleden
  Arnhem-Nijmegen-Ede-Doetinchem ("ANED") zitten samen tegen de miljoen inwoners in een steeds meer verstedelijkt gebied. De pro-vincie zou er goed aan doen samenwerking in deze stadsregie aan te moedigen in plaats van af te remmen. De helft van de inwoners van Gelderland woont in deze regio en dat kan Gelderland sterker maken (o.a. bij internationalisering treinverkeer etc.)

In samenwerking met indebuurt Arnhem