Een patisserie-examen vorige week op Rijn IJssel Vakschool Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een patisserie-examen vorige week op Rijn IJssel Vakschool Wageningen. © Sven Menschel

1,5 meter afstand; niet nodig op de dansvloer, wel in de klaslokalen?

Maak twee scenario’s. Dat zei onderwijsminister Ingrid van Engelshoven vorige week in een brief tegen scholen in het middelbaar en hoger onderwijs. Omdat het kabinet pas op 13 augustus beslist over het afschaffen van de 1,5 metermaatregel, verkeren mbo-opleidingen, hbo's en universiteiten tot dan in grote onzekerheid. 

4 reacties

 • Jan Bergmans

  1 maand geleden
  En iedereen maar denken dat deze klucht in het najaar niet opnieuw begint 🤡 Wanneer gaan mensen begrijpen dat het allemaal weinig met virusbestrijding te maken heeft?
 • Marjolijn Dehue

  1 maand geleden
  Degenen die 'bijna alles weer mogen' zijn voor het grootste deel gevaccineerd. Dat kun je niet zeggen van de meeste leerlingen en die vormen een risico voor zichzelf en anderen.
 • G.J.W Wassink

  1 maand geleden
  Na de zomer alles afschaffen en het onderwijs op een normale manier laten beginnen. Dat al voor de studenten een verademing zijn
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Als iedereen gevaccineerd is, dan is de 1,5 meter met zelftesten en mondkapjes niet meer nodig op school. Zodra het nieuwe schooljaar begint dan zetten we er een punt achter.
 1. Jasper verstopt zich voor het goede doel: ‘Als je me vindt, krijg je 100 euro’
  PREMIUM

  Jasper verstopt zich voor het goede doel: ‘Als je me vindt, krijg je 100 euro’

  ARNHEM - ‘Als je me vindt, krijg je 100 euro. Daarvan gaat de helft naar jongerenwerk in jouw wijk. Ik ben ergens in Arnhem. Je hebt tot 16.00 uur.’ Dat staat op de Facebook-pagina van ‘Catch me if you can’. Een initiatief van jongerenwerkers van Rijnstad. Jasper Ronkes (46) werd dit keer niet gevonden, maar treurt niet. ,,Als ze me de volgende keer wél vinden, krijgen ze meer geld.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.