Een slachtoffer wordt afgevoerd na de steekpartij bij het Thomas a Kempiscollege in Arnhem, archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een slachtoffer wordt afgevoerd na de steekpartij bij het Thomas a Kempiscollege in Arnhem, archieffoto ter illustratie. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

17-jarige scholier steekt op klaarlichte dag man neer die opkomt voor zijn broertje

Een man van 26 uit De Meern en een 17-jarige Arnhemmer zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun aandeel in een steekpartij vlak bij het Thomas a Kempis College in Arnhem. De twee raakten op 21 september 2021 slaags met elkaar. De jonge Arnhemmer stak daarbij de 26-jarige met een mes in zijn zij. Veel scholieren waren getuige van het geweld.

6 reacties

 • MHG van Aalst

  2 maanden geleden
  Ehhh... Zie ik het verkeerd of dekt de kop de inhoud van het artikel niet? De kop wekt de indruk dat het incident zich heel recent (lees: de laatste dagen) heeft voorgedaan, maar de steekpartij was ruim 16 maanden geleden. Het nieuws is dat beide betrokkenen door de rechter zijn veroordeeld voor hun aandeel.
 • Albert Jan ten Have

  2 maanden geleden
  Zo ,dat zal ze leren.
 • Corien Rem

  2 maanden geleden
  7 dagen gevangenis voor poging tot doodslag? Typefoutje?
 • Pieter van den Berg

  2 maanden geleden
  Zie hier het miljoenste voorbeeld van de gevolgen van het "individualiseringspro- ces" van de Nederlander: honderd-duizend jaren maakten we , als individu, deel uit van een groep en moesten we onszelf schikken naar en aanpassen aan die groep. Maar de "ikke en de rest kan stikken"- mentaliteit van vooral de jongeren nu veronderstelt dat het individu veel belangrijker is geworden en iedereen voortaan denkt dat hij/zij zijn/haar gelijk kan halen , desnoods met mes en wapen !!
 • Albert Jan ten Have

  2 maanden geleden
  7 dagen jeugdgevangenis. Dat zal hem leren!

In samenwerking met indebuurt Arnhem