Het pand aan de Velperweg in Arnhem waar de zeventien jonge vluchtelingen gaan wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand aan de Velperweg in Arnhem waar de zeventien jonge vluchtelingen gaan wonen. © DG

17 jonge vluchtelingen verhuizen naar villa in Arnhem, buurt reageert wisselend: ‘We kijken het even aan’

ARNHEM - In een groot pand aan de Velperweg in Arnhem, nabij de kruising met de Huijghenslaan, wonen vanaf komend weekeinde zeventien jonge vluchtelingen. Omwonenden reageren wisselend op hun komst: de één is sceptisch, de ander heeft er geen moeite mee. 

10 reacties

 • Didi Janssen

  3 dagen geleden
  Hier 17 jonge jongens met ongetwijfeld een rugzakje. Oude Velperweg heeft een villa voor het ribw, ijssellaan heeft ook een ribw locatie. Ik hoop maar dat de begeleiding goed is.
 • Robbert Scholten

  6 dagen geleden
  Zijn nou niet de meest ideale buren om te hebben,geen baan,geen toekomst je zal ze maar naast je hebben
 • Miquel Renjaan

  7 dagen geleden
  Tussendoor heen en weer door de stad kom ik tientallen daklozen tegen.. Krijgen hun onderdak?? Nope.. Vluchtelingen krijgen gelijk hulp aangeboden en de rest van de daklozen mogen maar lekker koud rotten.. Fijne gemeente.. Heel erg eerlijk.....
 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ Ceciel Buijser. Ben blij dat jij het goed vindt dat deze mensen voorrang hebben op de woningmarkt. Er zijn gemeenten in Nederland waar je 17 jaar moet wachten op een sociale huurwoning. Het komt erop neer dat je nooit aan de beurt komt omdat er steeds weer gelukzoekers tussen geschoven worden.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Haha, @Andre Eggerding, alsof de gemiddelde woningzoeker zich met 16 anderen in een enkel huis laat duwen. Je kunt het ook zo bekijken: ze hadden al deze jongeren ook een gezinswoning kunnen geven. Maar wentel je gerust in al je verongelijktheid en blijf vooral wijzen naar jonge vluchtelingen die het echt niet beter hebben dan jij. Daar word je vast een gelukkig mens van. /S

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.