De Arnhemse wethouder Cathelijne Bouwkamp.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse wethouder Cathelijne Bouwkamp. © Rens Plaschek

2040, An Arnhem Odyssey: ‘We willen het groen niet opofferen. Dan moet je de hoogte in’

ARNHEM - Hoe ziet Arnhem er over twintig jaar uit, wetende dat er dan zo’n 15.000 meer mensen wonen? Vijf opvallende shots uit een science fictionfilm. 

8 reacties

 • Ilco Brauer

  1 maand geleden
  Marijn, je hebt wel heel naïeve gedachtegang. Zonder bij bouwen, aanbod blijft gelijk, en een groei van de vraag naar woningen in Arnhem (de woningen zijn nog steeds goedkoper dan in de Randstad) zorgt voor een groei van de prijs. Met als gevolg dat Arnhem een stad word voor alleen nog rijke mensen en Arnhemmers met een kleine beurs niet meer terecht kunnen in Arnhem. Is dat het zo gezellige Arnhem waar je over droomt?
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Mijnheer of mevrouw Letschert geeft het al aan: Het ING gebouw is een geslaagd project. Het kan echter niet altijd in een bestaand gebouw, dus er zullen ook nieuwe torens gebouwd worden. Of je moet zo egoïstisch zijn als Marijn en helemaal niet meer bijbouwen, De bevolking stijgt echter wel, dus als iedere gemeente zo zou denken, dan moet de rest maar op straat slapen of verplicht bij een ander gezin intrekken?
 • Marijn v.d. Velde

  1 maand geleden
  Ik heb een beter idee. Als we nou eens gewoon NIET nog meer bij bouwen. Er staat "Arnhem moet 16.000 huizen bouwen", maar hoezo MOET dat?? De stad wordt er heus niet leuker of beter op als het altijd maar meer en groter wordt. En "er is vraag naar meer woningen" kan geen argument zijn, dan kun je wel blijven bouwen. Gewoon voorlopig stoppen met bouwen. Mensen die naar Arnhem proberen te verhuizen vinden dan geen woning, en dan zoeken ze vanzelf wel ergens anders. Het is wel even genoeg zo.
 • J Letschert

  1 maand geleden
  Kijk eens naar het voormalige Girogebouw aan de Velperweg dat dit jaar is opgeleverd. Een schitterend staaltje hoogbouw-architectuur voor broodnodige huur - en koopappartementen. De kantoorhoogbouw bij het station daarentegen is ronduit lelijk en vloekt met de 19e en 20e eeuwse huizen langs de glooiingen van het Sonsbeekpark. Arnhemse architecten en gemeentebestuur; wees zorgvuldig en ga niet voor het snelle commerciële geld.
 • bart verplak

  1 maand geleden
  In het westen van het land zijn de wethouders al veel verder gedegenereerd. Daar praatten ze in de jaren 80 al over 'verticaal' groen. Er was nog plaats voor een iel boompje.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.