Volledig scherm
De gevonden XTC-pillen © Politie Zevenaar / Facebook

21-jarige Arnhemmer betrapt met 35 XTC-pillen na achtervolging A12

ZEVENAAR/ ARNHEM - Een 21-jarige Arnhemmer is vrijdagochtend aangehouden in Zevenaar, nadat hij slingerend over de A12 reed en vluchtte voor de politie. Hij is betrapt met onder meer 35 XTC-pillen in zijn auto.

De politie reed gisteren rond 09.00 uur over de snelweg toen ze de auto zagen. Het slingerende rijgedrag werd veroorzaakt doordat de Arnhemmer een telefoon in zijn handen had. Toen de politie hem een volgteken gaf, reed de bestuurder snel over het puntstuk en ‘ging er als een haas vandoor’, aldus de politie Zevenaar op Facebook

Verzet bij aanhouding

Hierna werd de achtervolging ingezet. Het lukte in eerste instantie niet om de Arnhemmer te stoppen, omdat de dienstauto door de verdachte bijna werd afgesneden. Toch is het uiteindelijk wel gelukt en kon de man, met verzet, worden aangehouden. 

In de auto bleken 35 XTC-pillen te liggen en tevens reed de verdachte met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man is inmiddels verhoord en moet zich verantwoorden voor de rechter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.