Zo zou het Stadstheater eruit kunnen zien in de Koepelgevangenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zou het Stadstheater eruit kunnen zien in de Koepelgevangenis. © eigen beeld

21 miljoen besparen? Verhuis Stadstheater Arnhem naar Koepelgevangenis, zegt bajeseigenaar

ARNHEM - De Arnhemse schouwburg moet worden gevestigd in de Koepelgevangenis. Met twee grote theaterzalen, een brasserie en een restaurant in het dak van de koepel. Eigenaar Bas Tolmeijer gaat proberen met dat plan de Arnhemse politiek van gedachten te laten veranderen.

20 reacties

 • ArnhemWijs

  2 jaar geleden
  Correctie. ArtA ging over museum en focus. Maar punt is duidelijk
 • ArnhemWijs

  2 jaar geleden
  Corona heeft hem inderdaad op andere gedachten gebracht. Puur eigenbelang dit. Eerst gemeente voor de (verbouw) kosten laten opdraaien, vervolgens dure panden in centrum goedkoop in handen krijgen en klap op de vuurpijl huur- en horecainkomsten generen. Mes snijdt aan drie kanten... Slim van hem, maar hoe dom denkt hij dat de rest is om daar in te trappen (alhoewel ik niet echt hoge pet op heb van ambtenaren in algemeen en van arnhem in bijzonder) arnhem had nooit plan voor ArtA af moeten schieten! Waren ze nu veel goedkoper uitgeweest!
 • ArnhemWijs

  2 jaar geleden
  Snap de relatie niet echt met dit onderwerp...
 • ArnhemWijs

  2 jaar geleden
  Juist. Totaal ongeschikt ook qua locatie! Veel te ver van het centrum. Beleving is anders voor bezoekers en is ondermijning voor inkomsten die je genereert als het in stadsHART zou blijven. Op langere termijn kost dit gemeente juist meer geld. ...Niet alleen poging om goedkoop aan panden in binnenstad te komen, maar ook commercieel gezien betere keuze. Oorspronkelijk plan is hotel en horeca. Daar komt eigenaar gezien huidige (corona) omstandigheden dus op terug. Eigen belang dus... Ik zeg ondernemersrisico!
 • ArnhemWijs

  2 jaar geleden
  Verre van geschikt! Poging van eigenaar koepelgevangenis om goedkoop ‘exclusieve’ panden in binnenstad te verkrijgen. Daar moet gemeente niet in trappen! Daarnaast zijn de verschillende belangen een gevaar. Kijk maar naar conflicten rondom eigenaarschap en gebruik GelreDome en Vitesse. Gemeente of stadstheater zelf moeten pand in eigen beheer/eigendom houden

Arnhem e.o.