Volledig scherm
Politie in het centrum van Arnhem na de steekpartij eind vorig jaar. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

23-jarige krijgt celstraf én tbs voor steek- en vechtpartijen in Arnhems uitgaansgebied

ARNHEM - Een 23-jarige Arnhemmer moet 287 dagen het gevang in en krijgt daarnaast tbs met dwangverpleging opgelegd. De man heeft op 27 december 2018 in het Arnhemse uitgaansgebied een vrouw verwond met een Stanleymes. Een andere vrouw greep hij bij de keel, een man kreeg een klap in het gezicht.

Daarnaast moet de Arnhemmer eerder opgelegde voorwaardelijke celstraffen uitzitten. Er stond er nog een van 30 en een van 60 dagen achter zijn naam.

Het incident van december vorig jaar viel binnen de proeftijd die aan die veroordelingen was verbonden.

Het ging in het Arnhemse uitgaansgebied mis toen de Arnhemmer een vrouw lastig viel en zij en haar vriendin duidelijk maakten dat zij daarvan niet gediend waren. De man reageerde vervolgens zeer agressief. Hij deed ter zitting een beroep op noodweer, maar de rechtbank oordeelt anders.

Ontsierend litteken

De vrouw (20) die tijdens de vechtpartij met het mes in haar onderbeen werd geraakt, hield daar een groot en ontsierend litteken aan over. De Arnhemmer moet haar voor die zware mishandeling van de rechtbank een schadevergoeding van 4.000 euro betalen. 

Volgens het vonnis was de man, die al vaker is veroordeeld voor geweldsincidenten, ten tijde van de vechtpartij verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank vindt dat hij ‘een strak hulpverleningskader’ nodig heeft om herhaling te voorkomen. Om die reden is ook tbs opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.