25 tot 30 miljoen euro voor dubbelspoor in Achterhoek

ARNHEM - De provincie Gelderland trekt 25 tot 30 miljoen euro extra uit voor verdubbeling van het spoor in de Achterhoek. Het geld moet eraan bijdragen dat het hele spoor tussen Arnhem en Doetinchem verdubbeld wordt. Daarvoor is nog wel meer geld nodig. 

De 25 tot 30 miljoen euro kunnen gebruikt worden voor het traject tussen Didam en Doetinchem. Provinciale Staten hebben daar woensdagmiddag mee ingestemd. De Achterhoek lobbyt al jaren voor extra spoor. Dat moet ervoor zorgen dat de treinen van en naar Arnhem beter op tijd kunnen rijden, en dat er mogelijk ook meer treinen kunnen rijden. De totale kosten voor het traject zijn 125 miljoen.

Om het spoor nog verder te verbeteren, zou er ook een vrije spoorkruising ten oosten van Arnhem moeten komen. Daar komt het spoor uit de Achterhoek samen met het spoor uit Zutphen. Ook het treinverkeer uit Duitsland komt hier uit. Treinen moeten er op elkaar wachten. De provincie hoopt dat het rijk ook extra geld voor het spoor beschikbaar wil stellen. 

Volledig scherm
Van enkel naar dubbelspoor. © Erik van 't Hullenaar
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.