Volledig scherm
De grote zaal van poppodium Luxor Live in Arnhem. © Dennis Bouman

26 uur 'Luxor Love' als jubileumfeestje jarig Luxor Live

VideoARNHEM - Het Arnhemse poppodium Luxor Live wil in september zijn tiende verjaardag vieren met een 26 uur(!) durend marathonfestival. Wie straks naar 'Luxor Love' wil, betaalt niet meer dan een tientje.

,,Het wordt een bonte uitputtingsslag", kondigt directeur Stefan Rebergen van Luxor Live aan. Het is de bedoeling dat het 26 uur onafgebroken feest is, van 12.00 uur op zaterdag 8 september tot 14.00 uur op zondag 9 september. ,,In alle hoeken en gaten van het gebouw."

Het poppodium in de voormalige bioscoop wil laten zien hoe groot de betrokkenheid met de stad is. Daarom spreekt Rebergen ook van '026 uur voor 026'. ,,De liefde voor onze bakermat staat centraal. We willen onze verjaardag met zoveel mogelijk mensen vieren."

Confetti

Programmeur Wout Kemkens kan pas over een paar weken de eerste namen van Luxor Love bekend maken, maar kan wel verklappen dat er minimaal 25 bands en acts zullen optreden. ,,In alerlei genres. We programmeren breed. Van Nederlandstalig tot hiphop." Zijn collega Shannon van der Werff noemt het programma 'zo bont als confetti'.

Het verjaardagsfestival zal toegankelijk zijn voor tien euro; een euro voor elk jaar Luxor Live. Tickets zijn alleen verkrijgbaar aan de deur. ,,We willen zoveel mogelijk mensen gelegenheid geven te komen", zegt Kemkens. ,,We houden bij hoeveel mensen er binnen zijn, zodat we weer nieuwe bezoekers kunnen toelaten als daar ruimte voor is."

Klassieke poppodia

Het bezoek aan het poppodium vertoont een stijgende lijn. De eerste zes maanden van dit jaar kwamen er 10 procent meer mensen over de vloer dan in de zelfde periode in 2017. Luxor Live, in de voormalige Luxor-bioscoop uit 1916, ziet zichzelf als 'een van de laatste klassieke poppodia van Nederland', als buitenbeentje 'in het huidige popcircuit van multifunctionele gebouwen'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.