3FM Serious Request: The Lifeline voert door Grave, Nijmegen, Arnhem en Dieren

VideoARNHEM/ HILVERSUM - De voettocht waarmee dj's van 3FM in de week voor kerst geld willen inzamelen voor het Rode Kruis voert dit jaar onder meer door Grave, Nijmegen, Arnhem en Dieren. De zes radiopresentatoren lopen zo’n 500 kilometer van Goes naar Groningen om de strijd tegen mensenhandel te steunen.

De actie is de opvolger van 3FM Serious Request waarmee jarenlang miljoenen euro’s werden opgehaald voor diverse goede doelen. De tanende belangstelling maakte een andere opzet van de actie nodig. Dat werd The Lifeline. In 2018 was de eerste editie. Onder het motto ‘Red levens: join The Lifeline’ werd 1,3 miljoen euro opgehaald.

De dj's die dit jaar meedoen zijn Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, maakte 3FM vrijdagochtend bekend. In drie dj-teams maken ze tijdens de tocht 24 uur per dag live radio en bezoeken acties die luisteraars organiseren. 

In Grave, Nijmegen, Arnhem en Dieren zullen zogenoemde chequepoints worden ingericht voor dergelijke acties. Onderweg worden circa honderd plaatsen aangedaan. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren, aldus 3FM.

Volledig scherm
De zes NPO 3FM-dj’s van 3FM Serious Request: The Lifeline zijn Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. © NPO 3FM
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.