Volledig scherm
Bij een politie-achtervolging op hoge snelheid in Deventer raakte een 43-jarige Arnhemmer gewond. © News United/Rens Hulman

43-jarige Arnhemmer crasht bij politieachtervolging en ligt nog in ziekenhuis

Een man is zondagochtend gecrasht na een achtervolging op hoge snelheid met meerdere politieauto’s in Deventer. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Daarom is hij (nog) niet aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie. 

Het gaat om een 43-jarige man uit Arnhem. De aanleiding voor de achtervolging van de man was een melding van een vernieling van een hek in Olst. ,,Deze auto had daar mogelijk iets mee te maken’’, zegt politiewoordvoerder Simen Klok. De politie doet vanwege de privacy geen uitspraken over de precieze verwondingen van de man. 

Hoge snelheid

Het incident speelde zich zondagnacht af op de IJsseldijk (N337) tussen Olst en Deventer. Nadat de vluchtende automobilist Deventer met hoge snelheid was binnengereden, kwam er rond 01.30 uur een einde aan de achtervolging, nadat hij de macht over het stuur verloor. Daarop knalde het voertuig tegen een boom op de dijk, bij de chicane bij het binnenrijden van de bebouwde kom van Deventer. 

Brand

Als gevolg van de crash vloog de auto in brand. De aanwezige agenten haalden de bestuurder uit zijn auto en probeerden met brandblussers het vuur te doven. De brandweer kwam voor assistentie ter plaatse. Nadat de brand was geblust, kon de bestuurder worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De man zou op dat moment aanspreekbaar zijn geweest. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.