Villabuurt Gaardenhage in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Rechts de Mooieweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Villabuurt Gaardenhage in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Rechts de Mooieweg. © Eveline van Elk

48 huizen erbij in villawijk Gaardenhage, of 30, zoals de buurtbewoners willen?

ARNHEM - Als villawijk Gaardenhage in Arnhem-Zuid straks is afgerond, ziet de buurt er heel anders uit dan begin deze eeuw de bedoeling was. De oorspronkelijk opzet met grote villa’s op grote kavels wordt bijgesteld, want jarenlang waren ze aan de straatstenen niet te slijten. En Arnhem heeft huizen nodig.

7 reacties

 • Eelco de Boer

  3 maanden geleden
  Daar hoeft toch niet over gediscussieerd te worden? De enige juiste keuze is de kavels aanzienlijk te verkleinen en meer betaalbare woningen te laten bouwen en zoals Theo aangeeft een appartementencomplex erbij.
 • T. Fleuren

  3 maanden geleden
  En krijgt de wijk ook een gezelliger uitstraling met meer en beter uitziende koopwoningen voor betaalbare prijzen! Het is jammer dat deze stukken grond al jaren niet bebouwd zijn in deze tijd van woningnood !
 • Ans Brouwer

  3 maanden geleden
  Inderdaad meerdere kleine woningen, ook senioren woningen zodat stellen die in te grote woningen wonen kunnen verhuizen. Naar deze kavels . dan komen weer woningen voor door stromers in de toekomst vrij. Senioren kunnen nu nergens terecht voor een levens bestendige woning met klein tuintje.
 • Theo Janssen

  3 maanden geleden
  @Andrea Halfar : Helemaal gelijk!! Er kunnen op de kavels van 1000M2 wel 5 kleinere, betaalbare huizen komen. Daar is heel veel behoefte aan. En op de oude paardewei achterin wat appartementen gebouwen met woningen voor starters!!
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Bouw maar huizen voor arbeiders, de Tuin van Elden staan ook al vol met villa's dus die zijn er genoeg.,

In samenwerking met indebuurt Arnhem