5.000 volt jakkert door de wortels van de woekerende duizendknoop in Arnhem

videoARNHEM - De Japanse duizendknoop, dat rotding, we komen er maar niet van af. Waren er een jaar geleden 170 Arnhemse locaties in beeld waar de plant woekerde, inmiddels staat de teller op 300.  De gemeente Arnhem probeert nu iets nieuws in de bestrijding van deze agressieve plant:  elektrocuteren. 

15 reacties

 • RoscoPC

  1 jaar geleden
  Roundup werkt prima. Niet spuiten maar met kwast op blad aanbrengen. Hier na 2 jaar geen duizendknoop meer en de andere planten hebben er geen last van. Roundup (generieke naam: glyfosaat) wordt nl alleen via het blad opgenomen.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Ja, dood mens en dier. Kankerverwekkend ook nog. En: Alles gaat dood behalve de Japanse Duizendknoop
 • Maxijazz

  2 jaar geleden
  Je moet alles al minimaal tot 3mtr diep uitgraven om deze plant definitief om te leggen. Wel eens nagedacht hoe dit bij een dijk werkt dan vs de kosten? Dan lijkt me dit een prima proef in eerste instantie.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Eindelijk een intelligente vraag.NB de jonge scheuten zijn goed eetbaar: stimuleer het vinden, brengen, en opeten van de scheuten gecombineerd met de aanwijzing van de locatie (app plus publiciteit). Vindersloon en gerichte bestrijding doen de rest. Plus schapen en schaduw (bos), want de plant houdt vooral van veel zon. Kijk maar naar de vindplaatsen.
 • Nijmegen

  2 jaar geleden
  Is dit grappig bedoeld of gewoon een super domme opmerking?
 1. Leven met de onzichtbare vijand van nu:
Suzanne Liem brengt oud-militairen van
Bronbeek in beeld in tijden van corona
  PREMIUM

  Leven met de onzichtba­re vijand van nu: Suzanne Liem brengt oud-militairen van Bronbeek in beeld in tijden van corona

  ARNHEM Angst voor de onzichtbare vijand van het coroavirus overviel de bewoners van het Koninklijk Militair tehuis Bronbeek vorig jaar tijdens de eerste lock down. Documentair fotograaf Suzanne Liem slaagde erin om het leven van de bijzondere Arnhemse gemeenschap in coronatijd vast te leggen. Het resultaat is tot 1 juli te zien in de tuin op het landgoed bij het museum.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari
 2. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

Arnhem e.o.