Volledig scherm
PREMIUM
Mensen van de Stichting Heel Arnhem Schoon ruimen restanten van vuurwerk op na de jaarwisseling. © Erik van 't Hullenaar

52 branden en 63 ontwrichte ondergrondse containers tijdens jaarwisseling Arnhem

ARNHEM - In Arnhem moest de brandweer tijdens nieuwjaarsnacht 52 keer uitrukken om branden te bestrijden die ontstonden door vuurwerk. Ook blijken er 63 ondergrondse containers zwaar beschadigd. Dat blijkt uit een overzicht van incidenten dat burgemeester Marcouch naar de gemeenteraad heeft gezonden. 

‘Helaas zijn in de nieuwjaarsnacht bij een brand in het trappenhuis van een flat aan het Gelderseplein twee mensen omgekomen en twee gewonden gevallen', schrijft Marcouch.

‘Onze inzet was de eerste uren en dagen gericht op het goed ondersteunen van de flatbewoners, slachtoffers, hulpdiensten en andere betrokkenen. Inmiddels zijn de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden in volle gang. Het onderzoek naar de exacte toedracht door de politie loopt nog. De onderzoeksraad voor veiligheid heeft besloten de brand te onderzoeken.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.