Volledig scherm
Impressie van appartementengebouw Verto Arnhem op de hoek Broerenstraat-Beekstraat in Arnhem. © V8 Architects

58 appartementen in voormalig kantoor gemeente Arnhem

VideoARNHEM - Het voormalige kantoor van de gemeente Arnhem op de hoek Broerenstraat-Beekstraat, tegenover het stadhuis, wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Het gebouw, dat dateert uit 1960, gaat 58 huurappartementen in de vrije sector herbergen. 

In 2020 moeten de eerste bewoners hun huizen kunnen betrekken. Broerenstraat 53 wordt omgedoopt in ‘Verto Arnhem’.

De verbouwing van het wederopbouwkantoorpand is inmiddels begonnen. Het werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd als tijdelijk stadskantoor.

Na het vertrek van de gemeentelijke dienst maatschappelijke ontwikkeling en Sportbedrijf Arnhem, eind 2011, was het in gebruik bij kunstenaars, als werkplaats en atelier.

Kwaliteitsimpuls voor de binnenstad

Volledig scherm
Broerenstraat 53 in Arnhem (hoek Beekstraat). Het kantoor wordt omgebouwd tot wooncomplex Verto Arnhem. © DG

Bij het Rotterdamse bureau V8 Architects werd de uitdaging gedeponeerd om van het ‘no-nonsense’ gebouw iets te maken dat een kwaliteitsimpuls moet geven aan het Arnhemse stadshart.

Het origineel van architect Johan Konijnenburg (een leerling van Gerrit Rietveld) ‘doet weinig om de binnenstad aantrekkelijk te maken’, stelt V8 Architects diplomatiek.

Het uiterlijk van het gebouw na de transformatie wordt gedomineerd door de stalen constructie, veel (driedubbel) glas rondom en het toevoegen van balkons. Er komen twee nieuwe woonlagen bovenop (met op het dak zonnepanelen) om het pand beter te laten aansluiten op de rest van het straatbeeld.

Duurzaamheid heeft veel aandacht van projectontwikkelaar Van der Vorm Vastgoed uit Rotterdam. Verto Arnhem.

Niet alleen wordt driedubbel glas gebruikt en krijgt het gebouw energie van de zon, er wordt ook een warmte-terugwininstallatie gebouwd. Het pand is, zoals meer gebouwen in de Arnhemse binnenstad, aangesloten op stadsverwarming. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.