Volledig scherm
PREMIUM
Een dropping op de Ginkelse Heide. © Herman Stöver

75 jaar Market Garden: een oud ‘leger’ rukt op in 2019

Dit kun je alvast in je agenda van 2019 zettenJe kunt er dit najaar echt niet omheen: in september is het 75 jaar geleden dat Market Garden plaatsvond. De mislukte operatie om Nederland te bevrijden. 

Quote

De herdenking wordt groots aangepakt

De opmars van de geallieerde troepen via de bruggen bij Grave, Nijmegen en Arnhem had in september 1944 moeten leiden tot een snelle bevrijding van Nederland. Maar dat liep anders. Het verhaal is bekend, niet in de laatste plaats ook door de film A bridge too far, die met medewerking van duizenden figuranten werd opgenomen in onder meer Nijmegen, Bronkhorst en Deventer en bij Lent.

De brug bij Arnhem bleek een brug te ver en de Britten en Polen moesten zich na zware verliezen terugtrekken ten zuiden van de Rijn. Voor het noorden van Nederland volgde de Hongerwinter. De operatie leidde wel de bevrijding van Zuid-Nederland in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.