Het onderzoek op Vakantiepark Arnhem, dinsdagochtend.
Volledig scherm
Het onderzoek op Vakantiepark Arnhem, dinsdagochtend. © Rolf Hensel

96 permanente bewoners Vakantiepark Arnhem niet bekend bij gemeente

ARNHEM - 96 mensen die permanent wonen op Vakantiepark Arnhem zijn niet bekend bij de gemeente. Vandaag heeft de gemeente Arnhem samen met de provincie, de belastingdienst en de politie een grote actie gehouden op Vakantiepark Arnhem. 

De 96 onbekenden zijn ter plekke ingeschreven. Er werd één bewoner aangehouden. Daarnaast werden vijf auto’s aangetroffen die niet voor de motorrijtuigenbelasting waren opgegeven. Er zijn twee auto’s in beslag genomen en vier openstaande boetes geïnd.

De actie van vandaag leverde de gemeente honderden ingevulde vragenlijsten op, met informatie over het verblijf van de bewoners. Deze vragenlijsten worden de komende tijd geanalyseerd. 

Meer inzicht

De gemeente Arnhem wil voor het einde van het jaar meer inzicht hebben in de situatie en problematiek op de camping. Vervolgens zal het college een voorstel aan de raad voorleggen over hoe zij deze problematiek wil aanpakken.

De actie startte om 5.00 uur vanmorgen en was rond 14.00 uur afgerond. Op de camping zijn ongeveer 600 vakantiewoningen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.