Volledig scherm
Woonwagenkamp aan de Meliskerkestraat in Arnhem-Zuid. © Google Streetview

98 extra standplaatsen nodig voor woonwagenbewoners in Arnhem

ARNHEM - Onder woonwagenbewoners in Arnhem is behoefte aan 98 extra standplaatsen. Die plekken moeten bovendien groter zijn dan de huidige. Nu staan woonwagens soms zo dicht op elkaar dat de brandveiligheid in het geding komt. Dat blijkt uit een onderzoek naar de woonbehoefte onder Arnhemse woonwagenbewoners.

De gemeente Arnhem wil nu samen met de woningcorporaties Volkshuisvesting, Vivare en Portaal een plan maken: ‘In hoeverre en op welke termijn kan de behoefte aan extra standplaatsen worden ingevuld?’. Dat gebeurt in samenspraak met de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem, kondigt wethouder Ronald Paping aan.

Hij belooft nog voor het einde van het jaar met een voorstel aan de gemeenteraad te komen. In het plan wordt ook aandacht besteed aan achterstallig onderhoud aan bestrating, groen en bergingen op de bestaande woonwagenkampjes in de stad, waar de bouwtechnische staat van sommige wagens soms ‘zorgelijk’ is. 

Zeker tien jaar nodig

Arnhem telt momenteel 128 standplaatsen voor woonwagens, verdeeld over 13 plekken in de stad. Daar wonen 45 mensen in bij hun ouders, terwijl ze graag een eigen woonwagen zouden hebben. Nog eens 45 mensen wonen nu in een huis, maar willen terug naar een woonwagenkamp. In totaal zijn er 98 huishoudens die graag weer in Arnhem in een woonwagen willen wonen.

Op de 13 Arnhemse kampjes komen de komende 35 jaar via natuurlijk verloop maximaal 35 wagens vrij, zo is becijferd. Paping verwacht zeker tien jaar nodig te hebben om de gewenste uitbreiding te kunnen realiseren. Hij wil die in drie stappen zien te bereiken, schrijft hij aan de gemeenteraad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.