Waslijn als bedankje.
Volledig scherm
Waslijn als bedankje. © DG

Aan de waslijn een hart onder de riem voor personeel Rijnstate

ARNHEM - Het verplegend personeel en de artsen kregen afgelopen dagen onderweg naar Ziekenhuis Rijnstate of huis een aangename verrassing. Langs de Hommelseweg richting Klarenbeek hing een tientallen meters lange waslijn. Bewoners hadden er met wasknijpers witte t-shirts met daarop rode harten opgehangen.  

,,Het idee werd afgelopen zaterdag geboren. In de buurtapp stelde iemand voor om iets achter de voorruit te plaatsen als hart onder de riem voor het ziekenhuispersoneel", vertelt Harold Oddens, bewoner van de Hommelseweg.

Goed zichtbaar

Omdat een boodschap op de vensterbank minder goed zichtbaar is ontstond de gedachten om een waslijn in de straat te spannen. 

,,Toen kwamen de vellen papier, de verf en de kwasten te voorschijn en zijn we met zijn allen aan de slag gegaan. De vellen papier bleven niet goed zitten. De meeste waaiden er vanaf. Iemand had nog t-shirts liggen en dat kreeg navolging", zegt Oddens. 

Hij voegt eraan toe: ,,De actie is niet alleen bedoeld voor verplegend personeel, maar ook voor pakketbezorger, supermarktmedewerker, leerkrachten en iedereen die hard door werkt om het nodige te laten draaien.”

Positieve reacties

En niet zonder resultaat. De buurtbewoners van de Hommelseweg krijgen veel positieve reacties. ,,Mensen uit Den Bosch die foto’s hebben gemaakt. De waslijn wordt veel gedeeld op social media, maar er zijn ook veel mensen die het een goed idee vinden en zelf ook iets dergelijks willen gaan doe.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.