Thierry Baudet en Theo Hiddema verlaten de zaal van Musis. Bij de bijeenkomst van het Forum voor Democratie was veel politie aanwezig vanwege een 'mogelijke dreiging'.
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet en Theo Hiddema verlaten de zaal van Musis. Bij de bijeenkomst van het Forum voor Democratie was veel politie aanwezig vanwege een 'mogelijke dreiging'. © Persbureau Heitink

Aanleiding dreiging bij Forum in Musis: ‘Er was een issue met Thierry’

ARNHEM - De dreiging gericht op partijleider Thierry Baudet zou de aanleiding zijn voor de grootscheepse politieactie maandagavond tijdens de partijbijeenkomst in Arnhem. ,,Er was een issue met Thierry‘’, zeg Arjen de Kok, fractievoorzitter van FVD in Gelderland. ,,We hebben ons zelf als publiek niet onveilig gevoeld.’’

 1. Baudet vlucht zaal uit na mogelijke dreiging in Arnhem, personen hadden ‘geen kwaad in de zin’
  Play
  UPDATE/video

  Baudet vlucht zaal uit na mogelijke dreiging in Arnhem, personen hadden ‘geen kwaad in de zin’

  Een partijbijeenkomst van Forum voor Democratie in Arnhem is gisteravond enige tijd stilgelegd. De politie had informatie over een ‘mogelijk verdachte situatie’ en controleerde om die reden drie personen. Tijdens de controle bleek niet dat zij iets kwaads in de zin hadden, aldus de politie. Daarom werd de bijeenkomst na ongeveer een uur onder luid applaus van de zaal hervat. ,,We nemen dit soort meldingen altijd erg serieus”, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Scooterrijder zwaargewond na aanrijding met shovel in Tiel
  Play

  Scooterrij­der zwaarge­wond na aanrijding met shovel in Tiel

 2. Fred van Leer vertelt over overval in zijn huis
  Play

  Fred van Leer vertelt over overval in zijn huis

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.