Volledig scherm
Verkeer dat het centrum van Arnhem in wil staat vast onder de Nelson Mandelabrug. © DG

Aannemer begint te vroeg: kilometers file in Arnhem

ARNHEM - De aannemer van de sloop van een pand aan de Weerdjesstraat is te vroeg met de werkzaamheden begonnen. Hierdoor ontstond dinsdagmorgen tijdens de spits een kilometerslange file in en rond het centrum van Arnhem.

De gemeente Arnhem heeft de aannemer op de vingers getikt. „De aannemer is rond 08.45 uur begonnen met de voorbereidingen op de sloopwerkzaamheden. Afspraak was dat hij om 09.30 zou beginnen. Daar hebben we hem op aangesproken”, aldus een gemeentewoordvoerder.

10.00 uur
Als gevolg van het sloopwerk liep het verkeer vast op de Nelson Mandelabrug, het Roermondsplein, maar ook aan de andere kant rond de Berenkuil (Airborneplein). De sloop aan de Weerdjesstraat duurt nog tot en met vrijdag. Volgens de gemeente Arnhem heeft de aannemer ook morgen nog een deel van de rijbaan nodig voor het werk. „Afgesproken is dat het werk woensdag om 10.00 uur begint”, aldus de Arnhemse gemeentewoordvoerder.

Vrachtwagens
Behalve de aannemer versperden dinsdag ook vrachtwagens de doorstroomroutes op verschillende plekken in Arnhem. Op de Amsterdamseweg zorgde een vrachtwagen die gelost werd voor een file vanaf de Jacob Marislaan tot aan het station. Vlak voor de file als gevolg van het sloopwerk zorgde een vuilniswagen op de Weerdjesstraat voor stremming in de ochtendspits.

„Tijdens de spits tussen 07.00 en 09.30 uur en 15.30 en 19.00 uur mogen op grote doorstroomwegen vuilniswagens geen vuil ophalen en chauffeurs hun vrachtwagens niet laden of lossen”, aldus de gemeente Arnhem.

Gebeurt dit wel dat zal de gemeente de verantwoordelijken daar op wijzen.

Volledig scherm
De Arnhemse centrumring op archiefbeeld. © Rolf Hensel

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.