File rond Arnhem op donderdag 22 augustus 2019.
Volledig scherm
File rond Arnhem op donderdag 22 augustus 2019. © Screenshot ANWB

Aansluiten in de file in Arnhem: voor de vierde dag op rij staat verkeer muurvast

ARNHEM - De file mag geen verrassing zijn voor automobilisten die donderdagavond vast staan in en om Arnhem. De hele week al is er in de avond- en ochtendspits geen doorkomen aan in de Gelderse hoofdstad en dus ook vanavond niet. Reden: de afsluiting van de Pleijroute tussen Velperbroekcircuit en het Nijmeegseplein bij Gelredome.

Daar wordt nieuw asfalt gelegd.

Op alle wegen die leiden naar Arnhem-Zuid en dus aansluiten op de John Frostbrug of de Nelson Mandelabrug staan automobilisten in de file. Vaak is de file op die wegen niet veel langer dan 2 kilometer, maar de extra reistijd loopt al snel op tot ruim een half uur.

Ook op de snelwegen A12 en A50 staan files. Tussen Duiven en knooppunt Grijsoord was de rij even na 17.00 uur al 19 kilometer lang. 

De andere kant op is het ook dringen. Tussen de afrit Wageningen en knooppunt Grijsoord en tussen Arnhem-Noord en Zevenaar staat verkeer vast.

De werkzaamheden aan de Pleijroute duren nog tot en met zondag.

WEB3246, Alleen voor web, infographic, Marcel, Kuster, Pleijroute, A325,
wegomleiding
Volledig scherm
WEB3246, Alleen voor web, infographic, Marcel, Kuster, Pleijroute, A325, wegomleiding © M Kuster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.