Een man kijkt uit het raam van een cel in een gevangenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man kijkt uit het raam van een cel in een gevangenis. © ANP

Achter tralies heerst corona-angst, zegt gedetineerde Patrick

Patrick (36) zit momenteel een gevangenisstraf van elf maanden uit voor beleggingsfraude. Achter tralies is de spanning en de angst voor het coronavirus voelbaar, zegt de geboren Zevenaarder. Gedetineerden kunnen geen bezoek ontvangen, en alle verloven zijn ingetrokken. 

De penentiaire inrichting Alphen aan de Rijn, waar hij sinds eind januari dit jaar verblijft, doet er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vindt Patrick. 

,, Gelukkig is niemand op mijn afdeling nog verkouden. Nieuwe gedetineerden worden uit voorzorg eerst twee weken apart gezet om te kijken of ze niet besmet zijn. Dat geeft rust. Nu de politie nauwelijks nog mensen oppakt, zie je hier weinig nieuwe mensen binnenkomen.’’

Quote

Zelf leefde ik echt van donderdag tot donderdag, de dag van het bezoekuur. Het voelt alsof het enige wat je nog hebt ook nog eens wordt afgepakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.