Volledig scherm
Spandoek tegen de nieuwbouw in Malburgen. © DG

Actie tegen bouwplan in Malburgen: ‘Er zijn drie keuzes: ja, ja en ja’

ARNHEM - Enkele tientallen bewoners van Malburgen demonstreren vanmiddag tegen de bouwplannen die de gemeente Arnhem heeft voor het gebied rond de Nijmeegseweg en het De Monchyplein. 

Volledig scherm
De actievoerende bewoners in Malburgen. © DG

Daarmee zetten ze de brandbrief van de Malburgse wijkplatforms aan de gemeente kracht bij. De platforms vinden dat de bewoners onvoldoende kunnen meepraten over het plan voor 230 woningen, terwijl dat vooraf wel was beloofd.

,,Er zijn drie keuzes: ja, ja en ja”, zegt Martijn Hunneman, woordvoerder van de actievoerders. Zij hingen een spandoek op bij het trapveldje aan de Veldbloemenlaan dat zal moeten wijken voor de nieuwbouw. De buurtbewoners willen dat een speelplek voor de kinderen in de buurt behouden blijft. 

De actie is pas het begin, aldus Hunneman. Hij omschrijft de sfeer in de wijk als ‘steeds grimmiger’: ,,Wij willen gehoord worden.” 

Verantwoordelijk wethouder Ronald Paping heeft toegezegd wil met de boze Malburgers in gesprek te gaan. 

Volledig scherm
De ‘visiekaart’ van de gemeente Arnhem met de hoofddoelstellingen voor de nieuwbouw langs de Nijmeegseweg in Arnhem-Zuid. Zoeklocatie 5 is nu een speeltuin met een trapveldje. © gemeente Arnhem

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.