Actievoerders voor de treurwilg in het park bij de Lauwersgracht in Arnhem. De boom is voor drie jaar gered. Daarna volgt opnieuw onderzoek of kappen noodzakelijk is.
Volledig scherm
Actievoerders voor de treurwilg in het park bij de Lauwersgracht in Arnhem. De boom is voor drie jaar gered. Daarna volgt opnieuw onderzoek of kappen noodzakelijk is. © Harry van der Ploeg

Actiegroep wil een voorlopig verbod op bomenkap in Arnhem

ARNHEM - Actiegroep Behoud Bomen Arnhem eist een voorlopig volledig verbod op het kappen van bomen in de Gelderse hoofdstad in afwachting van discussie over totaal nieuw beleid van de gemeente.

10 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  De kapvergunning moet terug of er moeten 20-50x zoveel bomen een beschermde status krijgen. Arnhem heeft een armetierig aantal bomen ‘beschermd’, de rest staat aan willekeur bloot. Onbegrijpelijk in tijden van klimaatverandering, wateroverlast en steeds minder flora en fauna. Het roer moet om.
 • communicatie

  4 jaar geleden
  Misschien voor de actie groep een idee om zich net als in de serie  ( Gooische vrouwen) , zich zelf vast te maken aan alle bomen met een ketting. Jullie hebben al 1400 handtekeningen, tjonge jonge a.u.b. besteed uw tijd aan betere actie,s en laat dit aan een expert over. Want er zullen gewoon bomen om moeten, en ziek is ziek en dat kunnen jullie niet zien met het blote oog. Nogmaals veiligheid voorop gaat het mis sorry maar reken ik jullie dit zwaar aan. Dat geloof maar, dus echt letterlijk en figuurlijk kappen die bomen als is er maar een greintje twijfel bij een expert. 
 • Gerard Bouwman

  4 jaar geleden
  De halve wereld over. En waar slaat jouw opmerking op?
 • Sunter

  4 jaar geleden
  Wat een onzin. Zieke en dode bomen moet natuurlijk gekapt worden. Deze mensen hebben hun gelijk gekregen in zake kap lauwersgracht, maar nu ist ook klaar met ze. Gefeliciteerd maar don’t push it.
 • Loesie

  4 jaar geleden
  Zeker nooit buiten Arnhem geweest. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem