Actievoerders planten satirisch bos als voorproefje op ‘meer groen’ op de ‘Blauwe Golven’ van Arnhem

videoARNHEM - Arnhem heeft er sinds maandagochtend ‘ludiek groen’ bij langs de parkeerplaatsen van de Blauwe Golven onder de Nelson Mandelabrug. Actievoerders staken op de ‘elfde van de elfde om elf uur elf’ met een knipoog naar carnaval de spade in de grond om bomen te planten.

Dit bij wijze van satirische ode aan twee wethouders van Arnhem en een gedeputeerde van Gelderland.  In korte tijd verrezen achtereenvolgens het ‘Cathelijne Bouwkamp Bosje',  het 'Jan van Dellen Plantsoen’ en het ‘Jan van der Meer Biomassabosje'. 

Volledig scherm
De eerste bomen gaan de grond in voor het Cathelijne Bouwkamp Bosje tegenover de Du Soleil Flat. © Gerard Burgers

Actievoerder Mark Bosch van de Werkgroep Behoud Bomen Arnhem rijdt opgewekt met zijn winkelkarretje met bomen rond aan de voet van de Nelson Mandelabrug, waar zich onder de pijlers het weidse omgevingskunstwerk de Blauwe Golven uitstrekt van Peter Struyken. 

Die blauwe golven moeten worden opgeknapt, zo vindt het stadsbestuur van nu. Maar wel met het nodige groen eromheen, zo luidt ook de boodschap. Hoog tijd vinden de actievoerders. ,,Het is hier nu een troosteloze vlakte", verzucht Bosch.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.