Acuut explosiegevaar: vliegbasis Deelen lang op slot, boeren van akkers geweerd

videoARNHEM - De militaire vliegbasis Deelen in Arnhem mag voorlopig niet meer gebruikt worden, na de vondst van op scherp staande bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Boeren, die op het terrein van de vliegbasis al zeventig jaar landbouwgrond bewerken, zijn per direct geweerd. 

15 reacties

 • joan sas

  3 maanden geleden
  Defensie - die zich die grond na wo2 heeft toegeëigend - zou een advies moeten geven aan die boeren. Als ik een auto lies - die eigendom is van mijn werkgever, of van de lies-mij - dan zeggen ze toch ook niet dat ik niet ermee mag rijden omdat ik een [dodelijk] ongeluk kan krijgen. Die kans is veel groter dan het risico hier na zo'n 80 jaar. Oftewel dit is een geval van boer-pesten zodat ze mogelijk minder schadeloosstelling hoeven betalen; als ze dat al moeten. Moreel gezien wel, vind ik.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  Hier en daar wordt serieus gesuggereerd dat het expres wordt gedaan om de boeren te verjagen. Goeie genade. Dit land is paranoïde aan het worden.
 • Frans Bonnes

  3 maanden geleden
  @ A I Anders. Defensie betaald nergens voor, zelf voor hun eigen mensen hebben ze niets over. Dat ligt niet aan Defensie zelf maar aan de politiek, die geen geld over heeft voor defensie en de politiek beslist wat er besteed mag worden van het weinige defensie geld aan salarissen.
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  Volgens mij is defensie aansprakelijk bij eventuele ongevallen, ik kan me deze maatregel dus best indenken, maar er moet wel compensatie komen natuurlijk.
 • A I Anders

  3 maanden geleden
  Hans de Graaf, En natuurlijk een behoorlijke schadeloosstelling voor de pachters. Maar defensie kennende zal dat wel een utopie zijn. Defensie betaald nergens voor, zelf voor hun eigen mensen hebben ze niets over.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.