Onderscheiding Adriaan Luteijn
Volledig scherm
Onderscheiding Adriaan Luteijn © Hans Gerritsen

Adriaan Luteijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ARNHEM - Choreograaf Adriaan Luteijn van het Arnhemse dansgezelschap Introdans is ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Burgemeester Ahmed Marcouch verraste hem zaterdagavond met dit nieuws tijdens End of Seasons, de laatste voorstelling van het seizoen van Introdans.

Luteijn is artistiek manager van Introdans Interactie, de educatieve afdeling van Introdans. Al meer dan 15 jaar maakt hij onder de noemer De Ontmoeting voorstellingen waarin professionele dansers van Introdans samen dansen met bijzondere mensen zonder danservaring. 

De deelnemers die in De Ontmoeting dansen, zijn bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking zoals autisme of het syndroom van Down, of mensen met een fysieke beperking zoals een spierziekte of een visuele beperking. 

Adriaan Luteijn aan het werk op een archieffoto uit 2010.
Volledig scherm
Adriaan Luteijn aan het werk op een archieffoto uit 2010. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.