Volledig scherm
PREMIUM
De buitenzijde van de Oranjekazerne op Schaarsbergen. © ANP

Advocaten beschuldigde militairen Schaarsbergen overwegen vervolgstappen: ‘We zijn er nog lang niet’

ARNHEM - De advocaten van de vijf (ex-)militairen van de Oranjekazerne op Schaarsbergen die maandagmiddag zijn vrijgesproken van stelselmatig wangedrag, beraden zich op vervolgstappen. Daarbij kan worden gedacht aan schadeclaims.

Quote

Bij twijfel aan de schuld van een verdachte moet een strafrech­ter vrijspre­ken

Rechter

,,We zijn er nog lang niet’’, zegt advocaat Tanja ten Wolde. Zij laat weten dat het vijftal, dat de aantijgingen altijd heeft ontkend, de afgelopen anderhalf jaar aanzienlijke reputatie- en carrièreschade heeft opgelopen. Dat laatste geldt volgens haar vooral voor de twee militairen die nog voor Defensie werken. ,,Ergens zul je hier de rekening voor willen neerleggen en we schromen niet dat te doen.’’

Hoe hoog die rekening eventueel gaat zijn, zeggen de advocaten nog niet te weten. Zij gaan nu in eerst in gesprek met de militairen die zij bijstaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.