Binnenkort kunnen er alleen nog 30-liter zakken in de Arnhemse afvalcontainers.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort kunnen er alleen nog 30-liter zakken in de Arnhemse afvalcontainers. © Gerard Burgers

Afvalmoe Arnhem snapt helemaal niks meer van ‘onzinnige kloteregeltjes’

ARNHEM - De jongste stap in de estafette die de invoering van een nieuw systeem van afval inzamelen in Arnhem is, wekt opnieuw beroering onder burgers. Nu gaat het om de verkleining van de opening in de straatcontainers voor restafval. 

Quote

Het is niet om de Arnhemmers te pesten of er financieel een slaatje uit te slaan.

woordvoerder, gemeente Arnhem

De gemeente ontving honderden reacties van mensen die er niks van snappen.

De eerste containers worden in de eerste week van maart verbouwd, in de wijken Kronenburg, Vredenburg, Het Broek en het dorp Schaarsbergen. Halverwege mei moet in de hele stad de klus - kosten 3 ton - zijn geklaard.

Dan kun je alleen nog 30 liter-zakken restafval in de container gooien, onder meer te koop bij Blokker en Action. Zakken van 60 liter passen er dan niet meer in. 

Een bloemlezing uit de reacties illustreert dat niet iedereen de noodzaak begrijpt. ‘Nu wordt de opening ook nog kleiner... welkom rattenplaag’.  ‘Ik wens hier niet aan mee te werken en roep iedereen op hetzelfde te doen!’ ‘Flikker op, verrekte schijtgemeente Arnhem met jullie onzinnige kloteregeltjes, die ons, de burgers, extra geld kosten’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.