Afvalreporter Badr Harry doorstond de feestdagen

ARNHEM - Afvalreporter Harry van der Ploeg doorstond de feestdagen. Hij weegt nu 96 kilo. Tijdens onderzoek bij het Sportmedisch Centrum in Papendal stond de teller van de weegschaal nog op 111 kilo en 400 gram.

Volledig scherm
Harry in zijn veel te ruime pak. © Marina Popova

Van der Ploeg en zijn coach Toon Stelling staren vol verbazing naar de 96 kilo op de weegschaal bij Healthclub Heijenoord. De combinatie van minstens vier keer per week gericht trainen en vijf keer per dag matig en gezond eten heeft gewerkt. „De sportarts in Papendal constateerde obesitas bij mij, te hoge bloeddruk en mogelijk beginnende suiker”, vertelt Van der Ploeg. „Ik heb radicaal een einde gemaakt aan die suiker, lees me scheel aan etiketten op producten in de supermarkt om dikmakende rotzooi te omzeilen. Ik eet meer groenten. Met de kerstdagen hebben we gehouden bij kip, asperges en één keertje opscheppen van de wortelenstamppot. Met oudjaar heb ik één oliebol gegeten. Ik kreeg gelijk buikpijn.” Van der Ploeg was ook een grootgebruiker van tabletten tegen overtollig maagzuur. „Nu gebruik ik ze nauwelijks meer."

Volledig scherm
Harry werkte zich tijdens de feestmaand in het zweet. © Gerard Borgers

Aanspannen
Sportarts Hiske Kneepkens vroeg Van der Ploeg na afloop van zijn onderzoek in Papendal belangstellend wat zijn streven was. „Ik zou het al mooi vinden als ik bij de nieuwjaarsreceptie weer in mijn pak pas", antwoordde Van der Ploeg. "Het pak zit nu wat te ruim", constateert hij. „Ik moet mijn bretels nu flink aanspannen om te voorkomen dat de broek op mijn knieën zakt.”

Volledig scherm
Harry doorstond de feestdagen. © Marina Popova

Mineraalwater
Ik geef toe: ik had het even moeilijk toen twee collega's bij de krant het nodig vonden om twintig verschillende soorten bier in mijn aanwezigheid te bespreken. Ik bleef daarna hardnekkig mineraalwater naar binnen gieten.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.