Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Agenten schieten op vluchtende verdachte in Arnhem

ARNHEM - Agenten hebben afgelopen nacht drie schoten gelost om een vluchtende verdachte in Arnhem te kunnen aanhouden. De 23 jarige zonder vast adres kon na één waarschuwingsschot en twee gerichte schoten op zijn benen worden opgepakt. Wel verzette de man zich tegen zijn aanhouding, aldus de politie.

Die was rond 04.45 uur naar 'een dreigende situatie' op de Utrechtseweg in de Rijnstad. Daar zouden al eerder bedreigingen zijn geuit door een man met een wapen. Agenten die bij de woning aankwamen, zagen een verdachte en wilden hem arresteren, maar hij reageerde op geen enkele aanwijzing en ging er vandoor.

Daarop hebben de agenten een waarschuwingsschot gelost en twee keer gericht geschoten op de benen van de man. Die werd niet geraakt door de kogels, maar kon na de schoten wel worden gestopt en ingerekend. Volgens de politie is de verdachte dan ook niet gewond geraakt bij het schietincident.

Bij hem werd gen wapen gevonden, aldus de politie.

De 23-jarige zit vast voor verhoor en onderzoek. Over de toedracht van de 'dreigende situatie' wil de politie niets zeggen 'in het kader van het onderzoek'

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.