Volledig scherm
Politie-inval in een flatwoning aan de Schoutenstraat in Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Agenten vielen woning in Presikhaaf binnen vanwege schietpartij in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Agenten die woensdagmiddag een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf binnenvielen, deden dat naar aanleiding van de schietpartij eerder deze week in de stad. Volgens een politiewoordvoerder werd de inval gedaan ‘in de zoektocht naar de verdachten'. 

De politie deed de inval woensdag in een flatwoning aan de Schoutenstraat, achter winkelcentrum Presikhaaf. Agenten ramden de deur in en controleerden de woning, nadat er eerder niemand opendeed. 

Bij de schietpartij werd maandag iemand neergeschoten in de deuropening van een woning in de Corrie Tendeloostraat in Arnhem-Zuid. Het slachtoffer werd met hoofd- en beenverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De zoektocht naar de verdachten leidde naar de woning aan de Schoutenstraat. Of de politie de bewoner zocht van de woning, is niet bekend. Volgens een woordvoerder heeft de politie er geen aanhoudingen kunnen verrichten. 

Na afloop van de inval meldden twee bewoners van de flatwoning aan deze krant dat de politie op het verkeerde adres was afgekomen. Volgens de politie was het adres wél juist. Maar, zo meldt een politiewoordvoerder, de beoogde verdachte verbleef tijdens de inval niet in de woning. 

Het was de tweede inval in Arnhem in enkele dagen tijd. Ook maandagavond deed de politie een inval in een Arnhemse woning vanwege de schietpartij. Daar werd eveneens niemand opgepakt. 

De politie is op zoek naar een of twee daders van de schietpartij. Een van de daders zou een getinte man met gezet postuur zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.