Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. © ANP

Ahmed Marcouch wil best minister worden, verklapt hij aan Dries Roelvink

HILVERSUM/ ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is in voor een post als minister. Dat zei hij vrijdag in het radioprogramma ‘Nieuws en Co’ van NPO Radio 1. Marcouch werd daar bevraagd over de mini-enquête van de Tweede Kamer over geldstromen naar islamitische moskeeën. 

Zanger Dries Roelvink, die Marcouch nog kent van zijn Amsterdamse tijd, zou de Arnhemse burgemeester graag als minister van Sociale Zaken zien, vertelde hij terwijl hij inbelde in het programma. Roelvink stelde Marcouch daarom maar meteen op de man af de vraag: ,,Zou u ooit minister willen worden?”

,,Ik ben echt vol overtuiging burgemeester van Arnhem en ik heb nooit dat soort carrièreplanningen gemaakt. Zo zit ik niet in elkaar”, was Marcouch’ antwoord. ,,Maar stel dat over een aantal jaren dat telefoontje komt, dan ga ik er over nadenken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.