Volledig scherm
De auto van Elias Corten (rechts) ging verloren bij een brand die vermoedelijk is aangestoken. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Al je spaargeld in één avond in de as gelegd

ARNHEM - Half slaperig kreeg Elias Corten (21) vorig jaar oktober een foto te zien. Toen hij zijn mobiel dichterbij haalde wist hij het meteen. Die afgebrande auto aan de Utrechtseweg in Arnhem, was van hem. Vermoedelijk aangestoken, vertelde de brandweer. Zo ging een jaar lang sparen in één avond letterlijk in rook op.

De Peugeot 306 Cabrio had hij pas een half jaar in zijn bezit. Zijn tussenjaar had hij gebruikt om de benodigde 1.000 euro bij elkaar te sparen. Het moest en zou een cabrio worden. Die zomer reed Elias er het hele land mee door. Via weggetjes over de Veluwe naar Harderwijk. Wat een vrijheid, zijn eigen auto.

Aanmaakblokje
We zien dat er vanuit de wielkasten brand is ontstaan, hoorde Elias een brandweerman de dag na de autobrand zeggen. Dat duidt op een brandend aanmaakblokje op het wiel. „Het zal wel een kick geven”, vertelt Elias. Al heeft hij er weinig begrip voor. Wat overblijft is het verdriet. Nooit meer een nieuwe eerste auto. „En voorlopig ook geen tweede. Daar heb ik geen geld voor.”

Lees het hele interview met Elias in de krant van woensdag 11 januari. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant

Volledig scherm
Elias Corten moet nu met de trein. © Gerard Burgers

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.