Volledig scherm
Gedumpte vaten langs de Rijkerswoerdsestraat in Arnhem op 14 november. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink

Al vaker drugsvaten gedumpt in bosgebied Mariëndaal

ARNHEM/OOSTERBEEK - Voor de zesde keer in een paar weken tijd hebben criminelen vaten met drugsafval gedumpt in de regio Arnhem. Dit keer was het bosgebied Mariëndaal tussen Oosterbeek en Arnhem aan de beurt. De vrachtwagen of bestelbus met blauwe vaten reed uit de richting van de Utrechtseweg het populaire wandelgebied in. 

Quote

De dumpingen zijn ook nog eens 's nachts. Het is dus ondoenlijk om 24 uur per dag onze landgoede­ren in de gaten te houden.

Bram de Jong, beheerder Geldersch Landschap

Eenmaal onder de spoorviaduct door  is de wagen rechtsaf geslagen fietspad de Spoorlaan op. Bij het bruggetje met de sierlijke witte leuning heeft de chauffeur zijn vaten gedumpt. Rond tien voor half twee is de dumping ontdekt. 

Drugsafval

In de afgelopen weken zijn er in Arnhem dumpingen geweest aan de Drielsedijk, Schelmseweg (2 keer) en Rijkerswoerdsestraat (2 keer). Ook Landgoed Mariëndaal in Oosterbeek is niet voor het eerst dumpplek van vaten met drugfsafval. In het najaar van 2017 kreeg het natuurgebied van Geldersch Landschap ook al ongewenst bezoek. Een van de maatregelen toen was om de achterste parkeerplaats met een boomstam af te sluiten.

,,Je kunt moeilijk alle bospaden afsluiten voor verkeer. Bovendien is het landgoed wel van ons, maar het fietspad niet. Dat is eigendom van de gemeente Arnhem”, zegt beheerder Bram de Jong van het Geldersch Landschap en Kasteelen. ,,De dumpingen zijn ook nog eens ’s nachts. Het is dus ondoenlijk om 24 uur per dag onze landgoederen in de gaten te houden.”

Bekijk hieronder de video van gedumpt drugsafval in het bosgebied Mariëndaal in Oosterbeek:

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.