Volledig scherm
Een auto raakte bij een ongeval op de A50 van de weg en belandde op de zijkant. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Al vroeg verkeerschaos rond Arnhem

UpdateARNHEM - Door een ongeluk, recreatie- en vakantieverkeer en wegwerkzaamheden is er vrijdag op de wegen rond Arnhem al vroeg op de dag verkeerschaos ontstaan. Met als klapper de vertraging op de A50: daar hadden automobilisten meer dan drie uur oponthoud.

Rond het middaguur stond er op de A50 al een file tussen knooppunt Beekbergen (bij Apeldoorn) en afrit Schaarsbergen (bij Arnhem). Dit kwam door een ongeluk ter hoogte van Terlet, waarbij meerdere auto's betrokken waren. Eén auto belandde op de zijkant in de berm langs de snelweg. 

Door dit ongeluk was de vertraging op het hoogtepunt maar liefst 190 minuten, meldde de ANWB. Een tijdlang waren daarom twee rijstroken dicht. Deze file was pas tegen 15.00 uur zo goed als verdwenen. Het is onbekend of er iemand gewond is geraakt bij het ongeval. Tenminste één auto moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Ook tussen Oss en Arnhem

Ook op de A50 tussen Oss en Arnhem stonden 's middags files. Vanaf Heteren stond het vast tot afrit Hoenderloo, waarbij de vertraging richting een half uur liep. Tussen knooppunt Valburg en Waterberg was er een kwartier vertraging. Deze vertragingen waren vooral toe te schrijven aan recreatie- en vakantieverkeer en de afsluiting van de A325 tussen Nijmegen naar Arnhem.

A12

Naast drukte op de A50 was het ook op de A12 filerijden. Vooral van Arnhem-Noord richting de Duitse grens. Door een ongeluk later op de middag was daar de linkerrijstrook een tijdje dicht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.