Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem staat de pers te woord voorafgaand aan het Veiligheidsberaad.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem staat de pers te woord voorafgaand aan het Veiligheidsberaad. © ANP

Alarm om kloof in kwetsbare wijken: ‘Tweedeling dreigt’

De kloof tussen bewoners van achterstandswijken en de rest van de samenleving dreigt onoverbrugbaar te worden. Een nationaal plan moet voorkomen dat in Nederland een ‘parallelle samenleving’ ontstaat.

11 reacties

 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  En nog steeds valt bij niemand het kwartje? De wijze waarop vanuit de overheid is opgelegd wie in welke sociale huurwoningen mag wonen is hier debet aan. Deze verdeling creëert achterstandswijken en dat had iedereen kunnen zien aankomen. Het huidige systeem zet de hele huurmarkt op slot en maakt dat zelfde inkomens bij elkaar komen wonen. Het systeem uit 1998 werkte perfect, doorstromers en starters woningen, urgenten kregen een woning toegewezen, geen inkomenseis.
 • Karel Koning

  2 jaar geleden
  Doordat o.a. de binnenstad volgepropt zal worden met (hele) dure woningen moeten bijstandgerechtigde en laag opgeleide inwoners uitwijken naar de andere wijken. Oorzaak GroenLinks, VVD, Arnhem Centraal en ga maar zo door. Daarnaast geeft het college en gemeenteraad al een goed voorbeeld van een kloof richting hun eigen ambtenaren, ook de gemeentelijke Bokito straalt verder uit naar de inwoners en wijken. En de inwoners moeten het allemaal maar slikken.
 • Harry Balls

  2 jaar geleden
  Vooral doorgaan met het importeren van kansloze tribalen uit derdewereldlanden, linkse niksnutten.
 • netty meelen

  2 jaar geleden
  Die paralelle samenleving is er al lang. Alleen willen onze bestuurders en politici het nog steeds niet zien.
 • Harm Hillevreugd

  2 jaar geleden
  De overheid zelf is de oorzaak van deze tweedeling. De sociaal kwetsbare en laaggeschoolde mensen zijn nooit verspreid over de stad. Kijk eens naar Immerloo en Malburgen. Waarom geen sociale woningbouw in de "betere" wijken ? Prop Arnhem Zuid en Presikhaaf maar vol met de lagere sociale klasse, dan weet je wat het resultaat gaat worden. Deze tweedeling is al jaren lang gaande. En opnieuw probeert de overheid noodverbanden te gaan aanleggen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem