All Day moet cliënten van Dunya Zorggroep na twee maanden alweer overdragen aan ‘goede’ zorgpartij

ARNHEM - Zorgaanbieder All Day M.O. moet nog deze maand alle bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Woonzorg uit Arnhem onderbrengen bij een andere zorgorganisatie. Eén die volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd goede zorg verleent. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gebeurt dat niet dan kan de Inspectie een dwangsom opleggen. All Day is pas twee maanden verantwoordelijk voor de zorg van de cliënten. 

Woensdag is bekend geworden dat de Inspectie All Day uit Arnhem een berisping heeft gegeven voor de opvang van de dertien cliënten met een migratieachtergrond van Dunya Woonzorg. Het gaat met name om in Turkije geboren ouderen. Volgens de Inspectie heeft de bestuurder van All Day op 21 september de zorg van Dunya overgenomen terwijl de kwaliteit aantoonbaar niet op orde was. 

Verslechterd

De zorg was zelfs verslechterd ten opzichte van eerdere bezoeken aan Dunya Zorggroep. Dat had de Inspectie een dag eerder zelf nog geconstateerd. De Inspectie wilde toen weten hoe de overname door All Day verlopen was en hoe All Day de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg op orde zou brengen. Maar, zo constateerde de inspectie, All Day doet niet aan het toetsen van de kwaliteit en heeft geen concreet verbeterplan gemaakt. 

Dunya Zorggroep was al langer negatief in  het nieuws. Zo is ziektekostenverzekeraar VGZ ervan overtuigd dat de voormalige bestuurder valsheid in geschrifte heeft gepleegd en de verzekeraar opzettelijk heeft misleid. Zij ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden. Mede daardoor is Menzis Zorgkantoor gestopt met het betalen van facturen. Gevolg daarvan was dat Dunya Zorggroep de vestiging in Elst sloot. Het pand in Arnhem-Zuid bleef wel open. 

Illegaal

Hier verleende All Day sinds 21 september de zorg. De verhuurder van het pand heeft aan de Inspectie meegedeeld dat hij geen contract met All Day heeft en dat Dunya het gebouw illegaal onderverhuurt aan All Day. De verhuurder wil het pand ook niet verhuren aan All Day. Daaruit concludeert de Inspectie dat All Day binnenkort geen pand meer heeft voor de zorg aan ouderen. Daarom moet All Day de zorg overdragen aan een goede instelling. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.