Volledig scherm
PREMIUM
Menigeen krijgt het schaamrood op de kaken bij het zien van de confronterende film over de productie van suiker waarbij slaven werden ingezet. Witte suiker voor de Europeaan met een diepzwarte Afrikaanse rand. © Jan Adelaar

Alle zintuigen worden geprikkeld bij tentoonstelling 'Gruwelijk Lekker' in het Openluchtmuseum

Met de interactieve tentoonstelling 'Gruwelijk Lekker' geeft het Openluchtmuseum in Arnhem een kijkje in de geschiedenis van eten. Alle zintuigen worden geprikkeld.

De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van tien smaken die samenhangen met evenzovele tijdvakken uit de Canon van Nederland. Zo hangen de wereldoorlogen samen met surrogaten, want bij schaarste of dubieuze kwaliteit van eten aten we vervangers. Zo at de bevolking in de Tweede Wereldoorlog tulpenbollen in plaats van aardappels. Margarine verving boter, cichorei koffie en koe of varken werd kat of hond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.